Romania Maritima si Fluviala

Pasind timid spre Europa

Observaţii asupra unor probleme cotidiene

Zilele trecute câţiva dintre elevii cursului de vară de la Yacht Club Regal Român, m-au rugat să fac o apreciere asupra rentabilităţii achiziţiei unei ambarcaţiuni de agrement cu motor sau vele şi dacă pasiunea pe care o au ar putea să compenseze efortul financiar pe care l-ar face.

Această solicitare mi-a amintit că în urmă cu peste zece ani, lucrând în Inspectoratul Navigaţiei Civile, am fost contactat printr-un prieten de o firmă spaniolă care derula afaceri în România.

Motivul acestui interes era studiul pe care-l făcusem, privind posibilitatea deschiderii unor activităţi de agrement nautic, pe salba de lacuri care străbate Bucureştiul dinspre nord-vest spre sud-est. Această firmă nu a fost singura care a prezentat interes pentru această activitate, ulterior m-au contactat încă două firme. Din păcate, deşi aceste firme doreau să înceapă şi să dezvolte un astfel de serviciu, rezultatele au fost negative, ele renunţând pe rând la obiectivul propus datorită piedicilor de tot felul puse în faţa unei astfel de afaceri.

Citeşte mai departe: Pasind timid spre Europa

Atentie la culoarea Galben

Culoarea este o însuşire cosmică a existenţei, prezentă în viaţa şi activitatea noastră.
Se spune pe drept cuvânt că o imagine este mai valoroasă decât o mie de cuvinte mai ales acum când simbolurile grafice şi imaginile au devenit purtătoare de mesaje, uneori complicate conţinând chiar mai multe idei sau acţiuni, deseori agresând ochiul, "interfaţa" umană cu mediul.
Manevrarea şi potrivirea culorilor pentru formarea unei imagini sau a unui mesaj este un exerciţiu tehnic dificil şi complicat mai ales atunci când ne gândim că este şi foarte subiectiv.

Citeşte mai departe: Atentie la culoarea Galben

Aproape de Stele

Dedic aceste rânduri tinerilor şi unei entităţi care mai populează încă un sat de munte al cărui viitor nu poate fi altul decât uitarea noastră.
Ultima perioadă din viaţa mea, începând cu 2001 a fost plină de evenimente, cu o trăire foarte intensă, lovindu-mă de câmpuri de comunicare închise, informaţii transmise unilateral, şi binecunoscutul avertisment în mâna puterii, alternativa „ DACĂ NU, AFARĂ” alocat aproape zilnic persoanei mele.

Citeşte mai departe: Aproape de Stele

Sunday the 24th. Affiliate Marketing. Toate drepturile asupra materialelor publicate apartin d-lui Florin Gusman si coautorilor!