Mesajul publicatiei MATELOT la cea de a 11 a intrunire a publicatiilor de marina

Imprimare

04.08.2011
Debutând la 15 august 2005, azi se află la al 16-lea număr.
        Dacă de la un an la altul colectivul de redacţie se lărgeşte, câştigă simpatie şi experienţă, fapt demonstrat de cele peste 10 semnale editoriale din paginile câtorva publicaţii cunoscute în domeniu, cum ar fi: Naţiunea, Observatorul Militar şi Marea Noastră dar şi de aprecierile primite din partea cititorilor,  în numărul 23/2011 al publicaţiei România Maritimă şi Fluvială Magazin editată (atunci când este editată) de către filiala Bucureşti a Ligii Navale Române, aflăm cu stupoare, că foaia tipărită intitulată MATELOT nu a fost şi nu este supliment al Magazinului. Paradoxală situaţie, pentru faptul că Filiala Bucureşti este filiala din care fac parte mai toţi redactorii Matelotului.


    Deci, cu alte cuvinte, Redacţia Magazinului nu-şi mai recunoaşte ( după 6 ani ???? ) colegii de filială în activitatea lor editorială, dar de cotizaţiile lor şi relaţiile lor au nevoie ca să tipărească Magazinul. Felicitări stimaţi colegi, mai ales pentru faptul că eforturile generate de apariţia MATELOTULUI au revenit de fiecare dată grupului său de redactori. În esenţă, liga nu a fost văduvită de fonduri în apariţia acestei publicaţii, dar MATELOTUL a promovat interesele ligii şi a făcut loby pentru imaginea ei.
    Propun să depaşim momentul, el este nesemnificativ pentru colectivul de redacţie al acestei foi tipărite.
    În anii anteriori am semnalat anumite deficienţe în activitatea publicaţiilor aparţinând ligii navale. Unele au dispărut, altele sau mai estompat, dar sunt unele care au rămas la fel. Exemplificăm:
1. Sunt autori care apar cu câte 2, 3 sau 4 articole în acelaşi număr al publicaţiei. Acest aspect are o vechime de 11 ani şi se manifestă la toate publicaţiile. Dacă cu două articole am mai fi de acord în condiţiile în care unul este editorial, noutăţi sau semnal editorial, cu restul nu putem fi de acord.
2. Dacă anul trecut am criticat-o, acum, când nu mai apare apreciez că revista cea mai tânără Marea Noastră pentru Tineret şi-a creat o imagine bună pe timpul apariţiei şi a tratat un segment aparte (pot sa spun diferit) faţă de restul publicaţiilor ligii. Păcat că din cauza fondurilor şi nesusţinerii financiare de către filiala Bucureşti şi chiar a C.D.N. ea nu a mai apărut. Am numai cuvinte de laudă pentru reactorul sef al fostei publicaţii domnul Macarie Laurentiu care printre altele a susţinut şi financiar aparitia publicaţiei.
3.  Articolele trimise la redacţii nu au un format anume, unele sunt scrise de mână (fără editor de texte) fapt ce îngreunează procesarea publicaţiei. Despre tematică nu mai vorbim.
4. De câţiva ani, publicaţiile noastre au căpătat un obicei interesant, legat de promovarea imaginii unor autori ai articolelor curpinse în pagini. Cu alte cuvinte: de articole nu prea avem spatiu, dar de imaginea în exces a unor autori, da !, şi asta la fiecare articol şi în fiecare număr. Să încercăm să facem ceva.
 În încheiere, Colectivul de redacţie al publicaţiei MATELOT, salută  păstrarea tradiţiei, iniţiativei L.N.R de a aduna în fiecare an, vară de vară, toţi factorii reprezentativi sau interesaţi ai publicaţiilor din domeniul naval. Demn de apreciat este efortul de a organiza anual întrunirea precum şi cel de a participa efectiv de fiecare dată.  
          Membrii colectivului de redacţie se bucură că există şansa de a ne revedea, discuta, dezbate, măcar asta, dacă altceva nu putem face sau îndrepta.
În speranţa că am fost bine percepuţi cu mesajul nostru, urăm colectivelor redacţiilor: Succese depline din partea foii tiparite intitulate  MATELOT.
Multă sănătate, viaţă lungă şi să auzim numai de bine.Colectivul de redactie al publicaţiei MATELOT

Sunday the 15th. Affiliate Marketing. Toate drepturile asupra materialelor publicate apartin d-lui Florin Gusman si coautorilor!